Gelegenheidsverhalen

In het rolmenu en hieronder staan een aantal verhalen, toespraken e.d. die ik hield bij gelegenheden van heel verschillende aard. Ze verschijnen door te klikken op de titel.


Een wonder in Burundi
Wonderverhalen. Ze leveren de meest wonderlijke discussie op. Het is me een raadsel hoe hoogopgeleide mensen (theologen bijvoorbeeld) hun verstand op nul kunnen zetten, zodra het over geloven gaat.
Voor mij is bijbellezen: “Kijken in de spiegel van verhalen. In die spiegel zie je geen mensen van ver weg en lang geleden, uit een andere cultuur in een heel andere tijd, maar ook in deze spiegel zie je jezelf. Meestal is datgene wat je ziet, niet leuk om te horen, een enkele keer spiegel je je zacht.

 

 

De eindejaarsbrief  
Rond de jaarwisseling kijk ik via een lange brief aan iedereen die het lezen wil
terug op het afgelopen jaar en ook een beetje vooruit naar het nieuwe…

 

 

Jongeren 
In kerkelijk jeugdwerk mogen jonge mensen zijn wie ze zijn, om degene te   kunnen worden, die ze zouden kunnen zijn.
Deze toespraak hield ik verschillende malen. De eerste keer voor de PKN-classis  Hoofddorp, vervolgens voor de PKN-classis Hoorn-Enkhuizen, daarna nog eens op een gemeenteavond in Wieringerwerf.

 

 

Voor God spelen    

Een column waarin ik het opneem voor God. Dat klinkt eigenwijs, ik weet het, maar… enfin, leest u zelf maar.
Het geheel is gebaseerd op de toespraak die ik hield bij de uitvaart van Corrie van der Kolk uit Opperdoes. Deze vrouw had een niet door de artsen gehonoreerde 
stervenswens, die ze uiteindelijk zelf in vervulling liet gaan.

 

Decemberfeesten
   
Een verhaal ooit gemaakt voor een kerstbijeenkomst van de Lions-club